NIEUWSBERICHTEN

Matige uitslag

3 mei

Inmiddels zitten de duiven alweer in de auto onderweg naar Tongeren. Voordat ik daar op door ga eerst nog even het vlucht verslag van vorige week. De weersomstandigheden waren afgelopen zaterdag niet optimaal maar er was gelukkig een gaatje gevonden om te lossen. Tegen 13:30 kregen de duiven de vrijheid om zo snel mogelijk in een rechte lijn naar huis toe te vliegen. Het zo snel mogelijk naar huis komen hadden mijn duiven helaas niet goed begrepen. Mijn eerste duif meld zich hier rond 16:08 hoog boven de hokken om vervolgens een dikke minuut te verspelen, en uit eindelijk geklokt te worden om 16:09.  Tja...denk dat de meeste mensen problemen hadden om de duiven binnen te krijgen afgelopen weekend.

Dan de uitslag 11/33 duiven pakken prijs en ik begin in de vereniging op een magere 5e plaats tegen 282 duiven en in het rayon is dit goed voor een 35e plaats tegen 2100 duiven. 

Helaas is er een 4 jarige doffer achter gebleven en één jaarlingduivin kwam zondagavond leeg gevlogen thuis.

Zoals eerder gezegd zijn de duiven alweer onderweg, er zijn er 31 mee. De duiven willen nog steeds niet trainen zoals ik het graag zie, dus daar moet ik aankomende week maar iets aan gaan doen. Klinkt heel 'kerelachtig' maar ben van mening als je wilt dat je duiven gaan training kun je er zelf ook van alles aan doen om te zorgen dat ze in de lucht blijven. Bijv met een vlag, vuilniszak etc. 

Verder zijn de duiven wel kerngezond en onwijs vervelend op en in het hok. Kan nog geen stap in het hok zetten of er hangt wel weer een doffer aan mijn broekspijp, of ruziënde duivinnen die een plekje eisen boven op mijn hoofd/schouders. Gelukkig haal ik daar voor mezelf wel veel plezier en motivatie uit.

Eerst maar afwachten of de lc een mogelijkheid ziet om te lossen morgen, het weer lijkt wederom niet goed.

Allen succes gewenst

 

25 april

En dat was vluchtnummer 2 alweer.. Eentje met een heel ander weertype als vorige week, het leek wel hartje zomer 22 graden en een droge oostenwind. Met dit soort omstandigheden krijgen de duiven het nooit cadeau en dat bleek nu ook wel weer. De duiven werden gelost om 9:30 vanuit Venlo wat in een rechte lijn naar mijn hok 199 KM is. Verwachting was dat de duiven rond 1250 mpm gingen maken, de snelheid lag na logische wijze in deze hoek iets lager. Gezien de meldingen moesten wij voor en vroege duif rond 12:10 klokken en dat gebeurde zo ongeveer wel. Namelijk om 12:13 zat er ineens een jaarling duivin op de klep, de tweede klok ik om 12:15 (1e get) en de 3e om 12:16. Voor de rest kwamen ze redelijk vlot en vliegen er uit eindelijk 14/34 prijs. En begin ik in de vereniging met de 1e, 3e en 4e plek tegen 346 duiven. In het rayon is dit goed voor een 9e tegen 2486 duiven. De eerste duif is afkomstig van Comb Van der Stouwe Douna.

Ik had me dit jaar voor genomen om de duiven te gaan melden en dan ook gewoon alle weken. De lol is er bij mij altijd alleen heel snel af als mensen bijv alleen melden als ze vroeg zijn of bijv  eerst hun 3e duif gaan melden op compuclub en dan uren later nog even de twee eerste duiven. Dit is natuurlijk onwijs kinderachtig, en meld dan gewoon niet....

Dan de voorbereidingen voor aankomende vlucht, alles gaat zoals ik het graag zie op één ding na... De 17-979 heeft namelijk een vleugelblessure opgelopen om het huis afgelopen maandag. Hij vloog dinsdag maar enkele rondjes en vervolgens in het hok trok hij steeds met zijn vleugel. Onwijs balen natuurlijk! Verreweg mijn beste duif op het hok en dan dit.....

Maar goed les 1 in de duivensport je kan nooit plannen.....

De andere 33 duiven doen het wel goed en zullen morgen allen ingekorft worden.

Wens iedereen veel succes zaterdag en hopen dat de duiven droog thuis kunnen komen.

17 april

Het heeft even een tijdje geduurd maar de site is weer online. Zal vanaf nu weer wekelijks een verslag gaan schrijven.

Inmiddels is het al 17 april en is het seizoen al twee week van start, de start op mijn hokken verloopt dit jaar wat stroef.

Dit komt mede door drukte van school/werk en het roofvogel probleem. Maar goed de motivatie is er weer bij mij alleen nu nog bij de duiven. De eerste oefenvlucht werd vervlogen vanaf Heino hierop had ik er 34 mee en is er helaas één jaarling doffer achter van gebleven. Voor de rest kwamen de duiven prima thuis, eigenlijk boven verwachting aangezien ze net 15 dagen buiten kwamen.

Afgelopen week was dan de eerste officiële vlucht vanaf Kalkar. Ik had er 31 mee, ook nu geen verwachting want ze waren maar 2x buiten geweest de laatste week. Ze stonden er verder wel gezond op en dat moet na mijn mening genoeg zijn om thuis te komen.

De duiven werder om 10:30 gelost zaterdag met een ONO wind en met een temperatuur van 5 graden. De eerste duif meld zich hier om 12:50 (2e get) en de tweede duif om 12:51 (1e get) daarna vallen ze redelijk vlot door. In de avond ontbrak er nog één en die was er zondag ook weer. 

In de vereniging pakken er 12/31 prijs en begin ik op een 4e en 5e plek tegen 145 duiven. Voor de liefhebbers die het nog niet wisten dit jaar ben ik overgestapt naar een andere vereniging namelijk 0153 WPV te Winschoten. Hier zijn maar een klein aantal leden en die er allemaal voor hetzelfde doel zijn namelijk duiven inkorven en daar plezier aan te beleven. 

Zoals eerder vermeld zal ik nu wekelijks weer de site bijwerken met een vluchtverslag en de stand van zaken op en rondom de hokken. Ook hebben de andere pagina's een update gehad dus neem gerust een kijkje.

Deze week hebben we er mooi weer bij en doen we weer ons best om de duiven er goed op te krijgen. Zodat ze zaterdag hopelijk een stukje sneller thuis komen!